¿Què fa un psicòleg?

Un psicòleg és un expert en conducta humana. Analitzés el teu problema i decidiràs que objectius vols aconseguir. Després treballareu junts en els aspectes que necessitin canviar (pensaments, percepcions o conductes) que et portaran a sentir i comportar-te de manera diferent. Amb això podràs començar a viure la teva vida de manera més plena.

Necessito anar al psicòleg? ¿No és això de bojos?

Un psicòleg et pot oferir un servei útil. Ell et pot ajudar i acompanyar en el teu procés de creixement personal. Pot ajudar-te tant en el tractament de les patologies mentals més greus, com en aquelles problemàtiques que incideixen en el teu benestar i impedeixen o molesten en el teu desenvolupament.

Quantes sessions són necessàries per experimentar canvis? Quantes sessions necessito?

Cada problemàtica i client requereixen un tractament personalitzat i ritme diferent. Les sessions en general comencen sent setmanals, per passar a ser quinzenals i mensuals. Comencessis a notar canvis emocionals des de les primeres sessions. A causa de que el tractament és personal les sessions necessàries canvien d'un a un, si vols coméntame teu problema a través de la secció de contacte, per poder donar-te una orientació.

Què és millor anar al psicòleg o al psiquiatre? Quina diferència hi ha?

Tots dos professionals treballen en salut mental i és important que el treball que facin sigui col·laboratiu. El psiquiatre és un llicenciat en medicina especialitzat en psiquiatria. Entenen els problemes del pacient com a resultat d'un mal funcionament orgànic. La seva forma habitual de tractament és la farmacologia. Per contra un psicòleg treballa al costat del seu client per fer una anàlisi funcional i veure quins aspectes necessiten ser ajustats (conducta o pensament) per a procedir a treballar amb ells. A vegades és millor un o altre o tots dos en un tractament conjunt, en funció de la problemàtica a tractar.

Quins drets tinc com a client?

Com a usuari d'un servei de salut a càrrec d'un professional col·legiat disposes d'una sèrie de drets fonamentals. Atès que la teràpia maneja informació privada de naturalesa molt sensible és important que tinguis en comptes teus drets següents:

  •          Confidencialitat garantida. Les teves dades personals, informes i avaluacions són completament confidencials. Estan protegits per les normes deontològiques que regeixen el secret professional i per la legislació vigent. No seran mai comunicades a altres persones sense el consentiment explícit del propi client.

  •          El terapeuta no pot obligar-te a fer cap exercici, prova o alterar unilateralment les condicions del tractament terapèutic sense el teu consentiment. No faràs cap exercici en contra de la teva voluntat i en qualsevol moment podràs decidir si aquest exercici vols fer-ho o no. Sempre se't informés del perquè d'aquest exercici i si no volguessis fer-ho se't oferirà una alternativa.

  •          En qualsevol moment pots decidir lliurement no continuar amb la teràpia. Podràs interrompre la teràpia en el moment que ho desitgis. En qualsevol cas sempre és recomanable avisar per poder fer una sessió de tancament.

Què vol dir que fas servir teràpies validades científicament / empíricament?

Vol dir que són tractaments que han demostrat la seva validesa i efectivitat en nombrosos estudis i proves fetes en hospitals o universitats. Totes les tècniques i eines que utilitzarem han demostrat la seva efectivitat. En cap cas s'utilitzaran tractaments de dubtosa eficàcia.

Les meves dades estan segures?

El contingut de les sessions, dels informes i avaluacions és completament confidencial. Està protegit per les normes deontològiques que regeixen el secret professional, i per la legislació vigent. No seran mai comunicades a altres persones sense el consentiment explícit del client.

Quant es triga a concretar una visita?

Quant rebi el mail procediré a contactar amb tu el més aviat possible. En general tindràs hora la mateixa setmana i com a molt tard per a la següent.

No és molt car això d'anar al psicòleg?

Comprenc que amb els temps que corren és una despesa que moltes famílies o persones no es poden permetre. Però sempre podem fer ajustos, sessions de teràpia de més curta durada, augmentar la freqüència o algun tipus d'acord. Contacta amb mi i intentarem arribar a un acord.

Per què un servei de psicologia a domicili?

A vegades algunes persones pateixen problemes de mobilitat o simplement prefereixen ser ateses a casa seva. Per aquest motiu ofereixo aquest servei amb l'objectiu de que la psicologia estigui a l'abast de tothom.

end faq

Instagram

On soc?

El meu despatx està en el centre de Barcelona, al carrer Rosselló, núm 17 però també realitzo teràpia a domicili per a aquelles persones que tinguin dificultats per assistir al meu despatx de psicologia en Barcelona.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació prement el botó "Saber més".